Linia de finish

Trebuie sa recunosc ca am luat decizia de a deschide acest blog dintr-un impuls de 5 secunde.  Nu sunt o persoana foarte impulsiva din fire, imi place mult sa planific si sa urmaresc planul pana la realizare (e defect profesional) dar cred ca uneori mai trebuie si sa faci ceva pe moment ca sa nu apuci sa te razgandesti!! Prima idee a incoltit pe la ora 17:00, am cumparat domeniul pe .ro doar 2 ore mai tarziu.

Daca va intrebati ce am facut in cele 2 ore,  sa nu credeti ca am cantarit decizia, ca am facut o “piramida a consumatorului” sau un studiu de piata… pur si simplu m-am chinuit sa gasesc un nume portivit! :)

Considerind ca vreau sa povestesc in acest blog "calatoria mea epica" de la viata sendentara la  finisher-ul unei competitii Ironman, am trecut prin mai multe variatiuni pe teme gen “iron” sau “fier” sau “motivatie” sau “vointa” sau “alergare” sau “sport” sau “schimbare”. La un moment dat incepusem sa imi pierd rabdarea, si incoltea incet incet intrebarea aia destul de justificata “cand o sa ai tu timp si de un blog?”.

Am pus deoparte hartia si pixul si m-am uitat prin poze de la diferite curse de semi-maraton, crosuri si curse “populare” terminate pana acum (am o selectie pe PC-ul de la munca, sunt acolo pentru inspiratia dintre sedinte).  Majoritatea pozelor sunt facute in ultimii metri ai cursei,  cu linia de finish “in zare”.  Mi-am amintit atunci de ce fac toate astea, de ce merg la competitii: totul se rezuma la acel moment incredibil cand treci linia de sosire…

Stiu ca sunt si atleti/alergatori de placere care trec linia de finish cu ceva energie “de rezerva” la bord. Eu insa nu sunt asa, eu nu stiu ce inseamna sa “o iau usor” si intodeauna dau tot ce am in cursa aia, chiar daca inseamna ca pe ultimii 200 de metri strang din dinti de durere si scurg ultima picatura de “benzina” din muschi. Din aceasta cauza, pentru mine orice linie de finish pare imposibil de atins cel putin pentru cateva secunde. Am avut imaginea clara in minte la ultimul semi marathon (21km alergare) cu linia de finish  indepartandu-se de mine :) …era o imagine atat de reala incat in secundele alea chiar am crezut ca au pus panoul de finish pe roti :). Mi-am jurat atunci ca nu mai alerg la o cursa EVER AGAIN!!

 Tocmai acest efort si aceasta iluzie explodeaza intr-o euforie de nedescris atunci cand faci ultimul pas si auzi cipul electornic care confirma ca ai terminat cursa. E o combinatie de endorfine eliberate de creier,  adenalina care iti inunda corpul, inima care aproape sare o bataie sau doua de  uimire. A fost greu, dar ai reusit, si senzatia este de nedescris. In acele cateva secunde inca mai cochetezi cu idea de a nu mai face chestia asta niciodata, pentru ca durerea incepe sa se simta din plin. Si totusi, revin la linia de start in competitii de fiecare data …de ce oare? :)

Am aflat ca nu sunt singura alergatoare cu asa simptome. Cei de la Asics au avut candva chiar si un slogan pe tema asta “I am made of all the finish lines I said would be my last!”  iar cei de la Nike au impartit in SUA fluturasi dupa cursa cu sloganul “ I know you feel like you are never going to go through this again! See you next year !! :)”

Evrika, bine ati venit pe www.liniadefinish.ro - Un blog care va vorbi deschis despre transformari, planuri, proiecte, dezamagiri si rezultate – toate momente importante din viata unui pasionat de alergari si (mai nou) triatloane, si toate sursa de inspiratie pentru cei care vor sa inlcuda (un pic / un ocean) de sport in viata lor.

 

 

Comentarii

Super! Multa bafta cu blogul, cat mai multe finish line-uri si un drum cat mai rapid pana la Ironman! :)

vaaai, ce-am gasit :) Genial. Succes!!!

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Reîncarcă Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.