Linia de finish

Cei doi Calugari si Triatlonul Inghetat

Intr-un univers paralel as fi mers la cursa Winter Tri pentru a 5 a oara, as fi adus ca de obicei la start versiunea mea mai competitiva, as fi alergat in primul start de mi-as fi rupt plamanii, as fi biciclit cu frica in san dar hotarata si as fi inotat la maxim catre linia de finish stiind ca am dat TOT ce am avut in ziua aia. La final as fi contorizat iarasi cateva minute inbunatatire fata de anul trecut si mi-as fi spus, ca in fiecare an, ca sezonul de triatlon a inceput.

Unul, doua, hai trei half ironman-uri de pofta

O rezolutie se legana, pe o panza de paianjen, si fiindca ea nu se rupea, m-am inscris la niste competitii :).  Perioada asta ante-Craciun ma gaseste mereu cu cardul bancar pus la grea incercare … facebook mi-a tot amintit prin aplicatia “on this day” ca in fiecare an ma inscriam la Ironman, Half Ironman si alte suplicii-delicii la final de decembrie. Clar e de la prea mult ler!

Transfier 2016 - start nebun s'apoi vom mai vedea

Transfier este cel mai greu triatlon pe distanta Half ironman din lume, nu am dubiu. Cred ca este si printre cele mai spectaculoase, cu inotul in apele adanci ale lacului Vidraru, cu pedalatul pe Transfagarasan pana la 2000m altitudine, cu proba de alergare valurita pe malul lacului si finish “in catarare” la poalele statuii Prometeu de la baraj.

Tri: Inima e in Parang, mintea e in Marea Neagra dar picioarele alearga in Tineretului

Povestea zilei de azi ar fi putut sa contina 90 de kilometri de bicicleta cu 3000 metri diferenta de nivel (Eroica Road Grand Tour in Brezoi), sau 5000m de inot in Marea Neagra la Aqua Challenge, dar a starsit printr-un cros minuscul in parcul Tineretului. Un triatlon al "dezamagirii" de care insa am gasit puterea sa fac haz. Caci asa e mai fain. 

Ratacita in mare … dulce descalificare

Sambata m-a gasit pe plaja din Venus, unde urma sa particip la primul meu triatlon olimpic (1.5km/40km/10km) dupa foarte mult timp: No Stress Triatlon Callatis. Imi lipise, cred! Cursele scurte sunt mai linistite, presiunea e aproape inexistenta si … e genul de cursa care iti permite sa te bucuri de triatlon si de  petrecerea de dupa :).

Cum se simt 70 de ore de antrenament intr-o luna

Ok, s-a incheiat o luna speciala, Mai fiind cea ma “plina” luna din planul de antrenament pentru Ironman 2.0. A fost cea mai plina luna, caci pentru Ironman “intaiul” maximul acumulase cam cu 10 ore mai putin. Statisticile spun ca s-au strans 69 de ore si 27 minute de antrenament. La asta se adauga poate inca 3-4 ore de chestii “nemasurabile” precum incalzirile, stretchingul, imbratisatul foam-roller-ului pe covor.

Winter zen la Winter Tri

Weekendul care a trecut, m-a adus fata in fata cu al 4-lea triatlon “Winter Tri”. In 2013 am facut o stafeta, aterizant pe penultimul loc :). Un an mai tarziu, plecam cu ambitii maxime la individual, doar ca sa ma dezumflu gasind bicicleta pe pana in tranzitie. In 2015 m-am luptat destul de vitejeste pentru un loc 6 la general, iar acum… ei acum…   batea la usa triatlonul, si eu pentru prima oara vroiam sa ma ascund sub o patura si sa ii spun ca nu sunt acasa!

Ironman 2: 20 de saptamani de dragoste, o zi de razboi

Mai sunt 20 de saptamani pana la Oradea, locul unde voi trece linia de finish de la un Ironman. Daca mai e necesar, amintesc ca inseamna: 3.8km de inot intr-un lac malos, 180km  de bicicleta peste dealurile suparatoare ale Oradei, 42km de alergare in 38 de bucle plictisitioare. O LINIE de finish!

20 de saptamani pot sa para o vesnicie, dar stiu sigur ca vor trece intr-o clipa. Asa se intampla mereu!

Pagini