Inot

Tri-escapada in Cipru

Cred ca ninsoarea din aceasta dimineata ne-a lamurit cum va fi iarna lui 2016: lunga si friguroasa. Brrrrr. Stiu ca multi se bucura de primii fulgi de zapada, abia asteapta o prima bulgareala si viseaza la excursii montane cu lemne trosnind in soba si brazi impodobiti dar eu in mod cert nu (mai) sunt genul ala de om.

Nu … eu trebuia sa ma nasc intr-o tara tropicala, sau macar …mediteraneana! 

 

 

43 de secunde de au si aoleu. Corporate Games 2015

Va spun eu, triatlonistului ii sade bine cu triatlonul, si nu atat de bine cu oricare dintre cele 3 probe, facute individual. La inot se observa cel mai mult diferenta intre cele doua lumi. Inotul de triatlon nu are eforturi scurte si intense, nu are starturi ca la televizor, si nu are nicio treaba cu o proba de “50 de metri de au si aoleu”. Si totusi m-am inscris, pentru ca sunt o masochista.

Cum controlezi viteza la inot (in timp real) folosind “bip”-ul

Daca ai inceput sa inoti si iti doresti mai mult (mult mai mult) de la tine, probabil ca ai constatat ca mai ai mult de muncit la capacitatea de a evalua cat de rapid inoti (rapid este un termen relativ, oricum) si capacitatea de a tine o viteza (un pace) constant pe distante mai lungi. Mie una nu mi-ar fi stricat un al 6-lea simt, sau … un gadget :)

24 de luni de balaceala, 12 descoperiri despre inot

Ieri am sarbatorit cu o scurta repriza in bazin, cei 2 ani de la prima lectie de inot. Imi amintesc foarte clar acea prima zi, tin minte emotiile si indoielile, ma intrebam daca o sa pot sa invat vreodata sa inot decent, ma intrebam cata apa o sa beau fara voie, cat de rau mi se observa cele 2-3 kg luate de la inceputul iernii (fetele, deh …) si daca o sa ma inteleg bine cu antrenorul :).

5000 de metri cuceriti milimetru cu milimetru. Aqua Challenge 2014

Nimic nu poate fi mai greu de atat (sper)! A fost o lupta pentru fiecare centrimetru inaintat, o cursa in care curentii marini si valurile foarte mari nu iti permiteau nici macar o secunda de liniste. 5000 de metri in care marea te pedepsea pentru fiecare moment de moleseala ducandu-te in directia gresita sau aruncandu-te inapoi de unde ai venit.

100 de metri liber. Liber la chin

Bine, fie, recunosc! Prefer de 1000 de ori suferinta multa si surda (gen picatura chinezasca) a unei curse de anduranta de 3-6 ore in schimbul unei curse scurte tip “moarte subita” in care ai “doar” 2 minute sa vezi ingeri pe sub apa.

Cele aproape 4 minute de suferinta (am participat intai la o semi-finala si apoi, culmea dramei …a trebuit sa ma adun in cateva minute pentru runda 2) mi s-au parut cele mai lungi minute din existenta mea. A fost nasol!

Am deschis sezonul de inot in apele cristaline ale lacului Snagov

Ok, stiu, o parte dintre voi ati strambat din nas cand ati vazut cuvintele “Snagov” si “inot” in aceeasi propozitie.  Mda, fie, ... apa nu e chiar “de izvor” (nici pe departe), lacul nu e chiar pitoresc (pe alocuri seamana cu lacurile alea radioactive din desenele cu Captain Planet) iar temperatura apei nu e chiar prietenoasa in perioada asta. Dar ...

Flotari. Pentru ca Ironman-ul ala nu se inoata singur!

Daca ai in dotare doua scobitori in loc de maini si bicepsi tari ca budinca atunci postul asta este pentru tine. Si pentru mine! :)

Eu am de la natura dar si prin prisma anilor de atletism o conformatie mai “low center of gravity :)” – am picioarele mai dezvoltate si mai groase, iar bratele si trunchiul superior au ramas asa …mai frunza’n vant.

Pagini