Dieta

Corelatie nu e cauzalitate? Mucus si tuse vs sudoare si endorfine.

Sunt pe punctul sa fac o descoperire monumentala. Premiul Nobel pentru medicina/ sport/ pace are sanse sa ajunga in mainile mele. Caci am descoperit, fara urma de indoiala (?!) urmatoarea certitudine, fara ajutorul cercetatorilor britanici: atunci cand opresc (sau reduc semnificativ) antrenamentele racesc. Si racesc cobza. Pam pam … :)

Despre alimentatie si bazaconii care m-au tinut in priza la Half Ironman Oradea

Ok, va zic pe sleau. Ani de zile am alergat fara nimic “la ghiozdan” – fara saruri si vitamine, izotonice, superalimente si alte nebunii. Multa vreme am insistat ca eu vreau sa alerg “curat” si ca nu vreau sa primesc ajutor – legal, parafat, bio, eco, ce ‘o fi el. Mi se parea ca “fur” sau ca nu e corect sau ca nu e “safe” sa iau ceva pastile cu vitamine, cateva bauturi pentru sportivi sau sa mananc mai mult din x si mai putin din y.

Cu greutatea la control – kilograme, procente si alte bazaconii

Alerg, inot, pedalez, merg, manac, beau, tastez, analizez, negociez, pozitionez, coordonez, vorbesc la telefon, dorm, motaiesc, socializez, lenevesc, iubesc, citesc, fac curat, ascult muzica, dau like pe faceebok, scriu pe blog. Acum aproape 2 ani o lista ca asta (cu mai putine cuvinte legate de sport si mai multe legate de job si stres) m-a aruncase in ghiarele lui 63 kg, vreo 27% grasime si mult prea multe probleme de sanatate ca sa mai merite sa imi amintesc.

Confesiuni despre dieta. Fara griji, n-are zahar!!

Dragi pofticiosi de pretutindeni, sunt si eu una dintre voi, dar am decis sa rup randurile in urma cu ceva luni de zile. Asta nu inseamna ca nu continui sa fiu o pofticioasa…pai cum, asta e un blazon pe care il porti cu tine toata viata! – insa am facut ceva schimbari care au pus savarinele, ciocolata si strudelul cu mere undeva intre lista cu “never ever” si cea cu “doar la ocazii super speciale”