Despre mine

Atunci cand ma intreaba cineva cu ce ma ocup, le spun - mai in gluma sau mai in serios - ca sunt o “corporatista-triatlonista”. Corporatista sunt de cativa ani buni – lucrez intr-o companie mare ca analist si manager de proiect, cu toate plusurile si minusurile care decurg din asa o cariera. Triatlonista m-am "facut" de curand, dupa 4 ani de antrenamente intense. La asta se adauga si o mica afacere de familie, la care imi mai dau cu parerea din cand in cand: Bike Geek, un atelier si magazin de biciclete din Bucuresti.

In iarna lui 2012 am decis ca vreau sa ma apuc de triatlon la modul foarte serios. Nu a contat ca nu stiam sa inot si nici sa merg pe bicicleta, ba din contra mi s-a parut o provocare minunata.  Am luat aceasta decizie undeva la mii de kilometri departe de casa, job, stresul cotidian, intr-un moment de vacanta cand paream sa caut un imbold suficient de nebunesc pentru a schimba obiceiurile si obiectivele mele pe termen lung. Ca sa nu ma razgandesc, m-am inscris la cursuri de inot la doar 2 zile dupa ce am revenit in tara :)

Istoria mea sportiva a inceput la varsta de 9 ani, atunci cand am intrat pentru prima data intr-o sala de atletism. Am practicat acest sport pe durata copilariei, insa la adolescenta mi-am gasit alte prioritati si am abandonat sportul complet. Acum 5 ani (Iulie 2011) am inceput incet incet sa alerg – initial sporadic, apoi la modul serios – din dorinta de a mai atenua din efectele stresului de la birou (kilograme in plus, ceva probleme de sanatate). Iar acum….ei acum privesc sportul ca pe un al doilea job – un job care necesita (ca oricare altul) un strop de ambitie, munca multa, pasiune, determinare, planificare, obiective, dezamagiri, reusite, ceva sacrificii.

Blogul acesta povesteste “in direct” sau retrospectiv traseul parcurs in ultimii ani de la viata “normala” la statutul de "Ironman", "triatlonista" si "Campioana Nationala la Half Ironman (2015) si Ironman (2016)". In conceptia mea initiala, credeam ca voi ajunge “suprematia” triatlonista atunci cand voi termina o cursa Ironman – un triatlon dificil in care parcurgi 3.8km inot, 180km pe bicicleta si 42km in alergare. Insa cand acest eveniment urias s-a concretizat (am terminat primul Ironman in Septembrie 2014 la Mallorca - povestea aici) mi-am dat seama ca acest prim Ironman a fost doar inceputul, caci eu nu mai stiu si nici nu mai vreau sa stiu cum e sa nu alerg dupa o linie de finish! Au urmat alte competitii, un nou Ironman la Oradea in Iunie 2016, curse din ce in ce mai grele, podiumuri mai mult sau mai putin surprinzatoare, accidentari, reveniri ... si ... acesta e doar inceputul!

Povestesc in acest "jurnal online" despre antrenamente, competitii, rezultate bune si mai putin bune, decizii, bucurii si momente de incertitudine specifice unui sportiv amator cu ambitii usor nebunesti. Scriu aceste randuri pentru mine, dar si pentru alti actuali sau viitori atleti, triatlonisti, iubitori de sport de orice fel. Triatlonul a adus multa fericire in viata mea, mi-a schimbat complet viitorul, mi-a inbunatatit sanatatea, mi-a largit cercul de prieteni. Si m-a facut sa nu ma tem de vise nebunesti - am putut sa visez la un Ironman fara sa stiu sa merg pe bicicleta sau sa inot, iar acum ma simt atat de "triatlonista", incat ma intreb cum am putut trai douazeci si ceva de ani fara triatlon si fara ironman.

Ne vedem la Linia de Finish, si tinem legatura si pe Facebook.com/liniadefinish unde postez imagini si filmulete de la antrenamente.

Andreea Calugaru