Ironman 2: 20 de saptamani de dragoste, o zi de razboi

Mai sunt 20 de saptamani pana la Oradea, locul unde voi trece linia de finish de la un Ironman. Daca mai e necesar, amintesc ca inseamna: 3.8km de inot intr-un lac malos, 180km  de bicicleta peste dealurile suparatoare ale Oradei, 42km de alergare in 38 de bucle plictisitioare. O LINIE de finish!

20 de saptamani pot sa para o vesnicie, dar stiu sigur ca vor trece intr-o clipa. Asa se intampla mereu!

 Vor fi 20 de saptamani de dragoste pentru ca, da, iubesc triatlonul si tot ce a adus in viata mea. E greu ca naiba sa te trezesti la 5:30 ca sa mergi la inot si sa bulbucesti 4 X 1000 de metri pana incepi sa vezi piticei pe sub apa. Da, e greu sa iesi pe frig si ploaie cu bicicleta, e si mai greu sa stai pe home trainer 4 ore privind cum “se usuca vopseaua pe pereti”, e dificil sa pleci de acasa in weekend si sa stii ca vei fi singur, pe drumuri nationale pline de soferi ostili, cate 7 ore. E greu sa mergi la birou dupa doar cateva ore de somn,  e greu sa le spui prietenilor ca nu ai timp de o cafea sau de un suc pentru ca nu ai mai dormit din cretacic, dar …e atat de frumos!

Iubesc sunetul apei in urechi, iubesc fosnetul frunzelor si ciripitul pasarilor dimineata cand alerg, iubesc senzatia de “vant prin par” pe bicicleta si iubesc oamenii din jurul meu, care ma ajuta sa fac triatlonul o bucata mare si vesela din viata mea.  Iubesc senzatia aceea pe care o am atunci cand finalizez un antrenament greu.

Vor fi 20 de saptamani crunte, cu antrenamente totalizand intre 11 si 18 ore pe saptamana, stiu ce ma asteapta si stiu ca va fi o “dragoste cu nabadai” …dar am pornit la drum cu zambetul pe buze. Ironman viiiiiiiiiinnnnnn!!!

Va fi o zi de razboi pentru ca, amintirea primului Ironman este inca vie in memoria mea. Fiecare minut de bucurie, fiecare minut de deznadejde, fiecare “de ce”, fiecare “au” din cele 14 ore si 56 de minute. Nu s-a sters nimic. Stiu ce ma asteapta in ziua aceea! Stiu ca va fi un razboi cum nu poate fi descris. Stiu cat de greu va fi. Stiu cat de mult va trebui sa trag de mine, stiu cata sudoare si cate lacrimi si cate alte … “fluide corporale” (ugggg) vor fi implicate in proces. Nu ma pacalesc … stiu ca va fi greu! Va fi o zi de razboi. Ma pregatesc pentru acest razboi,  tactic, analitic dar si … euforic. Inonman, viiiiiinnnnn!!

Prima saptamana din planul de antrenament e deja pe duca. Pana acum a fost ok, he he. Am inceput metodic, cu cateva teste ca sa vad unde ma situez acum fata de perioada similara de acum 2 ani cand dadeam drumul la motoarele pentru Ironman Mallorca. Am facut niste calcule, diferente, mi-am pus niste tinte de timp pe care as dori sa le ating in data aceea minune de 25 Iunie.  Evident, de la a dori la a putea, e o poveste intreaga ...

Asadar … cu bicicleta clar pe “plus” fata de 2014 (si la tehnica si la forta si la "dotari mecanice" stau mult mai bine), cu alergarea intr-o foarte usoara crestere (zic merci si pentru atat, avand in vedere ca este mereu ultima prioritate din plan) si inotul stagnand nefericit de mult de la accidentarea din mai 2015 ….cu astea pornim la drum. O sa fie super!!

Hai, la treaba! Ne vedem la linia de finish! 

PS: Postez pe pagina de facebook #liniadefinish detalii despre cum merg antrenamentele pentru #ironman2.

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Reîncarcă Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.