Alergare

Exorcizare la Gerar 2017

De fiecare data Gerar (proba solo de 10.8km) este un test de “vointa” versus “putinta” caci ianuarie ma gaseste inevitabil intr-o forma pleostita. Am avut ani cand m-am prezentat la start cu 10-15km alergati intr-o luna, altii in care ma taram spre finish cu genunchii zob, altii in care ma refaceam dupa probleme personale zdravene si mereu, dar mereu m-am prezentat la start mult mai “pufoasa” decat mi-as fi dorit :).

Baneasa fara ler

Weekendul trecut am gasit pretextul pentru o mica iesire din rutina de “outseason”, alergand mai pe drum, mai pe langa drum la Baneasa Trail Run. Cred ca este a 3 a participare intr-o cursa in padurea  Baneasa, insa anul asta din motive care - sincer va spun - imi scapa cu desavarsire am decis ca 10km sunt mult prea scurti.  M-am inscris la 21 de km caci vorba aia, ce mai sunt 21 de kilometri in ziua de azi? Un fleac!

Tri-escapada in Cipru

Cred ca ninsoarea din aceasta dimineata ne-a lamurit cum va fi iarna lui 2016: lunga si friguroasa. Brrrrr. Stiu ca multi se bucura de primii fulgi de zapada, abia asteapta o prima bulgareala si viseaza la excursii montane cu lemne trosnind in soba si brazi impodobiti dar eu in mod cert nu (mai) sunt genul ala de om.

Nu … eu trebuia sa ma nasc intr-o tara tropicala, sau macar …mediteraneana! 

 

 

Tri: Inima e in Parang, mintea e in Marea Neagra dar picioarele alearga in Tineretului

Povestea zilei de azi ar fi putut sa contina 90 de kilometri de bicicleta cu 3000 metri diferenta de nivel (Eroica Road Grand Tour in Brezoi), sau 5000m de inot in Marea Neagra la Aqua Challenge, dar a starsit printr-un cros minuscul in parcul Tineretului. Un triatlon al "dezamagirii" de care insa am gasit puterea sa fac haz. Caci asa e mai fain. 

Mai incape si un semi - Bucharest HalfMarathon

Poc!  Trosc! Zbang! Asa a inceput dimineata mea de dinainte  de Semimaraton Bucuresti atunci cand  mi-a explodat uscatorul de par in mana (???!!!). Partea buna e ca ma trezisem, de tot, si trezisem si jumatate de bloc cu zgomotul, fumul si tipetele din dotare :).  “Electrizata” fiind, m-am miscat mult mai rapid  decat de obicei cu echipatul (duhhh!) si mancatul si eram gata sa plec pe usa cand mi-am amintit ca am uitat ceva. Nu imi scrisesem pe mana pace-ul la care urma sa alerg.

Nicio iarna fara Gerar

Nu e asa de complicat cu scrisul unui articol despre Gerar, zau! Sunt la a 4 a editie, iar pentru mine povestea are un puternic miros de deja-vu, caci in fiecare an vin la fel de nepregatitata, ma bucur si sufar in cursa cam la fel de intens, iar rezultatele sunt mereu prin vecinatatea lui "se putea si mai bine".  In fiecare an, cei 10.7km in parcul Politehnicii decurg cam asa:

Maratonul cu numarul 3, sau 4

Un maraton, prin 2012, se clatina, pe o panja de paianjen. Si pentru ca, s-a terminat intr-un picior si 4:29 a mai venit repede un maraton. Al 2 le-a maraton, la doua saptamani distanta, se legana, pe o panza de paianjen. Si pentru ca, dupa 4:14 am ramas cu o accidentare timp de 6 luni, n-a mai venit nici un maraton. Nici un gand de maraton.

Ganduri in alergare. La RunFest

 <<Ok, 2 minute pana la start, hai sa ma strecor si eu un pic mai in fata, cred ca merit sa plec asa in primii 100, aici langa Gabi Szabo. Merit? Oare? Nu stiu ...vedem acum daca mai am pe undeva ficat si splina pentru cursa asta. Si picioare..

Incepe numaratoarea inversa, sireturi legate – check, GPS prins la ceas –check, chef de alergat ... hm... Huston, avem o problema!

Pagini